درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 05:50:3 FA | AR | PS | EN
سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            






تاریخ نشر: 1392/7/9 - 09:21:13
تعداد بازدید: 1746
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مواد مخدر صنعتی (2)
راه حل علاج بیماری یا دام بلای اغواگر
راه حل علاج بیماری یا دام بلای اغواگر

مافیای مواد مخدرصنعتی با وجود عوارض مخرب ناشی از استعمال این مواد، جهت كسب سود، با استفاده از داروها انواع گوناگون از روان گردان‌ها را تولید میكند تا از این طریق بتواند تمام سلیقه‌ها را پوشش دهد.

مواد مخدرصنعتی كه اغلب شیمیایی هستند را از آن جهت مواد روان گردان مینامند كه بر ذهن، احساس و ادراك و در نهایت بر رفتار انسان تأثیر میگذارند. این مواد به منظور تشخیص، پیشگیری، درمان، جلوگیری از یك بیماری و یا تسكین درد و ناراحتی نیز به كار گرفته میشوند. تعاریف مختلفی از مواد مخدر صنعتی وجود دارد؛ اما تعریفی كه سازمان بهداشت جهانی از این مواد ارائه میدهد عبارتند از: هر ماده‌ای كه باعث بروز اختلال در بدن انسان شود، حال ممكن است مواد مخدر استفاده پزشكی داشته باشد یا خیر.

مافیای مواد مخدر به خاطر كسب منافع مادی و همچنین دستیابی به منافع و سود سرشار، اقدام به تولید، انتقال و فروش این مواد شیمایی و به شدت خطرناك میكند. از این رو، برای كسب سود بیشتر، نیازمند توجه به نیازها و سلیقه‌های مختلف دركشورهای هدف خود است.

تنوع موادمخدر، تعدد در عوارض

بسیاری از مواد مخدر صنعتی كه مورد استفاده قرار میگیرند، موادی هستند كه از تغییراتی در داروهای پزشكی مجاز حاصل میشوند تا از آن‌ها تركیبات غیرمجاز درست شود؛ این مواد را در طب جدید اصطلاحاً مواد مخدر طراح (Designer Drugs) میگویند.

بر اساس مقاله‌ای كه كارول كلارك در ۱۶ جنوری ۲۰۱۳ در پایگاه خبری دیلی پست منتشر شد، برخی از مواد مخدر صنعتی و روان گردان و عوارض ناشی از استعمال هر یك از آن‌ها به شرح زیر عنوان شده است:

- قرص و داروی امبین (Ambien): یك داروی تجویزی مورد استفاده برای درمان بیخوابی و برخی از اختلالات مغزی است. این دارو عوارض مخرب زیادی بر سلامت فرد بر جای میگذارد كه عبارتند از: افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، دلهرگی، گینسی، افكار غیرمعمول، توهم، مشكلات حافظه، تغییر در شخصیت، كاهش كمرویی، عدم ترس از خطر، فكر خود كشی یا صدمه زدن به خود، خواب آلودگی در طول روز، سرگینسی، احساس ضعف و غیره.

- قرص كلومیپرامین هیدروكلراید (CLOMIPRAMINE): قرص مزبور داروی ضد افسردگی است و عوارضی همچون تغییرات خلق و خو یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشكلات خواب، تحریك پذیری، آشفتگی، رفتار خصمانه، پرخاشگری، بیقراری، فعالیت بیش از اندازه (ذهنی یا جسمی)، افسردگی، افكار خودكشی یا صدمه زدن به خود و غیره به همراه دارد.

- قرص فاناپ (Fanapt): برای درمان اسكیزوفرنی در بزرگسالان تجویز میشود و عوارض آن بیقراری، پرخاشگری، توهم، خصومت، كاهش میل جنسی، پارانویا، شیدایی است.

- داروی آمی تریپتیلین (Amitriptyline): این دارو جهت تسكین درد و همچنین جلوگیری از افسردگی استفاده میشود. استعمال این دارو ممكن است منجر به خودكشی در فرد شود؛ از این رو درصد اقدام به خودكشی پس از مصرف این دارو در افراد زیر ۲۴ سال به شدت بالاست.

- قرص‌های لكساپرو (Lexipro): این قرص برای درمان اضطراب و اختلال افسردگی شدید مورد استفاده قرار میگیرد. عوارض ناشی از استعمال آن عبارتند از تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، هراس، مشكلات خواب، پرخاشگری، بیقراری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، افسردگی، افكار خودكشی یا صدمه زدن به خود.

- داروی فلوواكسامین (Fluvoxamine): این دارو ضد اضطراب و ضد افسردگی است و عوارضی مشابه قرص‌های لكساپرو دارد.

- قرص میرتازاپین (Mirtazapine): یك داروی ضد افسردگی است كه عوارض اضطراب، هراس، مشكل خواب به همراه دارد.

- قرص و داروی پاروكستین (Paroxetine) یا پاكسیل (paxil): داروی ضد افسردگی است. عوارض آن عبارتند از: تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، هراس، مشكلات خواب، فكر خودكشی یا صدمه زدن به خود، توهم، تب، ضربان شدید قلب، تهوع، استفراغ، اسهال، احساس ناپایداری، از دست دادن هماهنگی، بیهوشی، سردرد، مشكل در تمركز، مشكلات حافظه، ضعف، گینسی، توهم، تشنج، تنفس سطحی و یا قطع تنفس.

- داروی فلوكستین (Prozac): به صورت كپسول، ‌قرص و شربت است كه به منظور درمان افسردگی استفاده میشود و عوارض زیادی را به همراه دارد همچون سردرد، مشكل در تمركز، مشكل در حافظه، ضعف، گینسی، توهم، بیهوش شدن، تشنج و مشكل در تنفس.

- قرص ریتالین (Ritalin): مصرف این قرص برای كودكان بیش فعال و همچنین كنترل افسردگی است؛ اما به علت بیخوابی حاصل از مصرف آن، برخی از دانش آموزان و دانشجویان در شب‌های امتحان از آن استفاده میكنند؛ از جمله عوارض این داروی بسیار خطرناك پرخاشگری، بیقراری، توهم، رفتار غیر عادی و تیك عضله، افزایش فشار خون،‌ سردرد شدید، تاری دید، وزوز در گوش، اضطراب، گینسی، درد قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان ناهماهنگ قلب، تشنج و حتی مرگ است.

- قرص ترازودون (Trazodone): این قرص نیز برای درمان افسردگی به كار میرود. تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشكلات خواب، تحریك پذیری، آشفتگی، پرخاشگری، بیقراری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، افسردگی، افكار خودكشی یا صدمه زدن به خود، خلق و خوی افراطی، بیقراری، مشكلات خواب، اضطراب، توهم، ضربان شدید قلب، تهوع، استفراغ، اسهال و از دست دادن هماهنگی از جمله عوارض مصرف این دارو است.

- قرص تمازپام (Temazepam): این قرص نیز برای خواب و درمان افسردگی به كار میرود، همانند سایر قرص‌های روان گردان با وجود عوارض خطرناكی كه دارد به تدریج با استفاده دائم تأثیر خود را از دست میدهد و تنها عوارض آن برجای میماند. از جمله عوارض آن عبارتند از: گینسی، لكنت زبان، افكار یا رفتار غیر عادی، توهم، اضطراب، پرخاشگری و افكار خودكشی یا صدمه زدن به خود.

- والیوم (دیازپام) Valium (diazepam): این دارو را از آن جهت كه آرامش بخش است معمولاً مورد استفاده قرار میگیرد؛ در حالیكه عوارض آن بسیار خطرناك‌تر از آرامش بخش بودن آن است. مصرف این دارو سردرگمی، توهم، افكار یا رفتار غیر معمول، ریسك پذیری، كاهش كمرویی، عدم ترس از خطر، افكار خودكشی یا صدمه زدن به خود، بیش فعالی، اضطراب، پرخاشگری و خصومت را به همراه دارد.

- ونلافاكسین (Venlafaxine): این دارو جهت ترس، اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما عوارضی همچون اضطراب، توهم، تب، ضربان سریع قلب، رفلكس بیش از حد فعال، تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن هماهنگی به همراه دارد.

-  ولبوترین (Wellbutrin): یك داروی ضد افسردگی است كه عوارض ناگوارزیر را به همراه دارد تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، مشكلات خواب، افسردگی، افكار خودكشی یا صدمه زدن به خود.

از جمله قرص‌های روان گردان و اعتیادآور دیگری كه عوارض زیان باری را به همراه دارند عبارتند از: قرص زاناكس (Xanax)، قرص زولوفت (Zoloft)، قرص ویكودین (Vicodin) هستند.

استفاده از مواد مخدر صنعتی و یا به عبارتی روان گردان‌ها به دلایل مختلفی صورت میگیرد. مردم با توجه به مشكلاتی كه چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی و عاطفی دارند، دست به انتخاب قرص‌ها و داروهای مخدر صنعتی میزنند؛ البته همان طور كه قبلاً اشاره شد، با توجه به تنوع این داروهای شیمیایی و روان گردان كه غالباً اعتیادآور نیز هستند، افراد در انتخاب و گزینش آن‌ها آزادی بیشتری دارند.

دلایل مصرف مواد مخدر صنعتی

در رابطه با چرایی استعمال مواد مخدر صنعتی، دلایل متفاوتی عنوان میشود آلن اف شواتزبرگ روانپزشك و عضو هیئت روانپزشكی مغز و اعصاب امریكا، در مقاله‌ای تحت عنوان نشانه‌های جدید برای داروهای ضد افسردگی كه در مجله روانپزشكی بالینی سال ۲۰۰۰ میلادی به چاپ رسید، دلایل متعددی را برای استقبال مردم از مواد مخدر صنعتی بیان میكند.

* بیهوشی: بیحس كننده‌های عمومی طیفی از مواد مخدر روانگردان صنعتی مورد استفاده در بیماران هستند كه برای جلوگیری از درد و سایر احساسات به كار میروند. پركاربردترین آن‌ها بیحس كننده‌ها و بیهوش كننده‌ها هستند كه به پزشك اجازه میدهد تا بیماران را بدون درد جسمی یا ضربه عاطفی، جراحی نماید.

* تسكین درد: اغلب داروهای روان گردان برای كاهش درد تجویز میشوند. این دسته از داروها میتواند بسیار اعتیاد آور و حاوی شامل مواد مخدری مانند مورفین و كدئین باشد. داروهای ضد درد غیراستروئیدی مانند آسپیرین و ایبوبروفن و مسكن‌ها نیز از این گروه هستند.

* استفاده تفریحی: بسیاری از مواد مخدر و روان گردان برای ایجاد تغییر در درك و احساس به صورت تفننی و تفریحی استعمال میشوند. این مواد طبقه بندی‌های مختلفی دارند كه از جمله آن‌ها میتوان به محرك‌ها (جهت شادابی)، توهم زا (جهت تحریفات ادراكی و شناختی)، خواب آور (جهت رفع افسردگی و ایجاد آرامش) و ضد دردها اشاره كرد.

* ایجاد تغییرات روحی برای اتصال به ماورا: هر چند كه استفاده از مواد مخدر و روان گردان در رسیدن به سلوك و عبادات مذهبی به قرن‌ها پیش باز میگردد؛ اما تیموتی لیری استاد روانشناسی دانشگاه‌هاروارد كه حامی استفاده از مواد مخدر صنعتی و روان گردان بود و همچنین رهبری جنبش‌های دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ را به عهده داشت؛ از مواد روان گردان جهت برگزاری مراسم مذهبی گروه‌های طرفدار خود استفاده میكرد.

از این رو او یك طرفدار پیشرو استفاده از مواد توهم زا در مراسم معنوی بود. با این حال، امروزه استفاده از مواد توهم زا در مراسم مذهبی كلرادو، آریزونا، نیومكزیكو، نوادا و اورگان صورت میگیرد.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/881






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.